Skip to main content

VERZORGINGSTIPS

Je hebt net B-Bottle of gellak op je nagels laten zetten. Je natuurlijke nagel is nu steviger dan je gewend was, maar dat maakt nog niet dat je ze als gereedschap kunt gebruiken. Om langer van jouw mooie nagels te genieten kan je ze zelf een handje helpen door op een paar dingen te letten.

1.WEES VOORZICHTIG

Deze tip is misschien een beetje vanzelfsprekend. Maar toch… Hoeveel verhalen er wel niet beginnen met ‘ik pelde een nootje’, ‘ik pulkte aan een sticker’, ‘ik wilde een doos openen’, ‘ik maakte een blikje open’ of iets dergelijks. Wanneer je geld hebt betaald om je nagels mooi te laten maken kan je de volgende regel als lijfspreuk nemen.

‘Je nagels zijn geen werktuigen, maar sieraden.’

Dit betekent niet dat je niet meer mag afwassen of schoonmaken. Maar wel dat je erom moet denken dat je zoveel mogelijk dingen doet zonder je nagels te gebruiken. Gebruik je nagels dus niet als gereedschap.

2. PAS OP MET WATER

Wanneer je lang achter elkaar met je handen in het water zit, bijvoorbeeld tijdens afwassen, zwemmen, douchen of in bad gaan, veranderen je nagels van vorm. Je nagels hebben van nature vaak een ronding. Dit kan je goed zien als je vanaf de vingertoppen kijkt. Wanneer je lang in het water zit met je nagels nemen ze water op en gaat de ronding wat weg. Doordat ze platter worden en later weer terugkomen in hun vorm kan de gellak wat loskomen aan de zijkanten. Ook zijn ze eventjes wat zachter.
Probeer dus zo min mogelijk met je handen onder water te zijn. Heb je wel met nagels onder water gezeten? Droog ze goed af en doe daarna even extra voorzichtig. Je kunt natuurlijk huishoudhandschoenen gebruiken als je veel met je handen in het water zit voor huishoudelijke klusjes.

3. GOEDE VERZORGING

Natuurlijk is dit ook belangrijk als je geen gellak draagt… Maar ook nu is het belangrijk dat je dagelijks een nagelriemolie gebruikt en je handen goed insmeert met handcrème. Door de nagelriemolie drogen je nagels niet uit en blijft de gellak of B-Bottle langer mooi.

4. LET OP

Kijk af en toe even naar je nagels, en controleer of alles nog mooi zit. Merk je dat er bij een nagel een klein stukje mist. Vijl het stukje dan zacht weg met een zachte vijl en doe er eventueel en laagje gewone topcoat overheen die je over de nagelrand heen haalt. Zo bescherm je de lak en heb je minder kans dat de lak er verder af chipt.

5. PRODUCTEN OM TE VERMIJDEN

Soms kunnen er vlekken op de gellak ontstaan. Dit komt bijvoorbeeld voor met zelfbruiners en zonnebrandcrème waar caroteen in zit. Ook kunnen bepaalde kruiden kleur achterlaten. Ook dingen met veel pigment als verf en dergelijken kunnen vlekken achterlaten op de lak.

Is er echt een groot stuk af? Of is je nagel raar gebroken of gescheurd? Neem dan altijd even contact op! Vaak is een ‘kapotte nagel’ zomaar weer gerepareerd en heb je weer lang plezier van je set! Maar het is dus ook een beetje je eigen verantwoordelijkheid om gellak mooi te houden!

En zijn je nagels nou zo ver heen dat het echt niet meer kan? Maak dan een afspraak om ze te laten verwijderen, of voor een nieuwe set. Maar ga er niet aan pulken.